BEOGRAD KAO BOLIVUD: Film "Nedodirljivi" na indijski način sniman u Srbiji

  • 18.07.2015. 13:46
  • Autor: 24sata
Share Share
Beograd je tokom poslednjih deset dana ugostio preko 60 članova filmske ekipe iz Indije koja snima bolivudski rimejk kultnog francuskog filma film "Nedodirljivi". Gosti iz Indije zadržaće se u prestonici do utorka, 21. jula.
Nedodirljivi
Akineni Nagarjuna i Karti Sivakumar su "Indijski Harison Ford i Tom Kruz", Foto: Promo

Film se snima na najrazličitijim lokacijama u Beogradu i to je prvi bolivudski film sniman u našoj zemlji. U glavnim ulogama našla su se dvojica velikih indijskih zvezdi – Akineni Nagarjuna i Karti Sivakumar. Kako kaže producent filma, Vinaj Čilakapati njih dvojica su "Indijski Harison Ford i Tom Kruz".

Radnja filma prati život milijardera vezanog za invalidska kolica, kome dolazi novi staratelj koji će brinuti o njemu, njihove različite poglede na svet i prijateljstvo koje se rađa između dvojice naizgled nespojivih ljudi.

Film "Nedodirljivi", spada u takozvanu A bolivudsku produciju i počeće da se prikazuje istovremeno u čak 1.800 bioskopa širom Indije u decembru ove godine. Tako da će ogroman broj gledalaca imati priliku da vidi našu prestonicu.

Nedodirljivi
Gledaoci širom sveta imaće priliku da vide našu prestonicu, Foto: Promo

Indijska filmska produkcija je najveća na svetu, sa preko 1.000 filmova snimljenih godišnje, po čemu nadmašuje čak i Holivudsku, pa otuda i naziv "Bolivud".

Snimanje jednog od tih filmova u Beogradu otvara vrata prestonice i drugim indijskim produkcijama i pruža šansu gradu da od filmske industrije počne da zarađuje milione, poput Češke, koja godišnje na taj način inkasira i do 270 miliona dolara.

Skupština grada i gradonačelnik Siniša Mali kao i sve gradske službe pružile su punu podršku ovom važnom projektu koji Beograd stavlja na listu "film friendli" gradova Evrope.

Upravo zbog toga Skupština Beograda ima posebno telo koje koordinira gradskim službama i na čijem je čelu Darko Glavaš.

Ekipa koja snima "Nedodirljive" broji više od 60 članova, uključujući i kaskaderski tim iz Bugarske, na čelu sa Kalojanom Vodeničarovim, jednim od najčuvenijih stručnjaka za akcione sekvence. Vodeničarov je bio angažovan i na nekim od najvećih holivudskih ostvarenja, poput filma "Nemoguća misija" i serija "Igra prestola".

Share Share
Pročitajte slične vesti